Ikona e-pošta comark@comark.si
Ikona telefon +386 (8) 2050 765
Slide background
Slide background
Slide background
O nama / FAQ


Može li Comark d.o.o. organizirati prijevoz 150 tona teških preša iz Slovenije za Singapur?


Za tako teški teret potrebno je organizirati izvanredni prijevoz. Naša briga je pripremanje sve potrebne dokumentacije (dozvole izdane od Direkcije Republike Slovenije za ceste), prilagođena prijevozna sredstva, vozila za pratnju, pakiranje i organizacije prijevoza (ukrcaj i iskrcaj). Naš klijent dobiva rješenje po sistemu „ključ u ruke".


Naša tvrtka planira premještaj postrojenja (CNC strojevi, preše, …) na novu lokaciju. Je li moguć prijevoz naše industrijske mehanizacije na novu lokaciju?


Naravno. Prvi korak koji mi radimo je posjet Vašem postrojenju na trenutnoj lokaciji da bismo uzeli potrebne mjesre svih strojeva koji se trebaju prevesti.

S prikupljenim podatcima možemo priremiti detaljane crteže svih potrebnih pakiranja (drveni sanduk, postolje, vakuumska CLIMA-folija, Shrink wrap folija, …), dozvole (u slučaju da strojevi spadaju u izvaredan teret), transportna vozila, rastavljanje na trenutnoj lokaciji i montažu na novoj lokaciji uz pomoć mobilnih dizalica i ostale opreme za podizanje.
Kupac našeg proizvoda je u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Moramo teret zapakirati za prekomorski transport s vakuumskom CLIMA-folijom. Možete li nam pružiti tu uslugu na našem proizvodnom mjestu?


S uslugom pakiranja na željenom mjestu, naša mobilna jedinica može zapakirati Vaš teret na lokaciji koju vi odredite. Za optimalno pakiranje, naš tim će Vas posjetiti i uzeti sve potrebne mjere tereta (od velike pomoći su računalni crteži ako ih imate).

Nakon toga, mi Vam nudimo pakiranje za prijevoz po sistemu „ključ u ruke" čime će Vaš teret zadovoljiti sve zahtjeve za zaštitu tereta i carinske zahtjeve.

Kupili smo industrijski stroj koji prelazi zakonom dopuštene dimenzije i težinu, stoga se smatra izvanrednim teretom. Možete li vi organizirati siguran prijevoz do naših proizvodnih pogona?


U slučaju kad teret prelazi zakonski određene dimenzije (duljinu, visinu ili širinu) i težinu, organizacija izvanredni prijevoz je neophodan. Pravilno pakiranje temelj je sigurnosti prijevoza (ukoliko to ne pruža proizvođač, mi Vam nudimo uslugu pakiranja).

Mi se pobrinemo za organizaciju posebnih transportnih vozila (prikolica s koritom, niska prikolica, …), dozvole i odobrenja, vozila za pratnju, pregled ceste i statičku procjenu mostova na odabranoj ruti.
Kupio sam jedrilicu (dužina: 20 m) koja se treba transportirati do marine u Izoli. Htio bih je zaštititi i na siguran način prevesti do marine.


Za transport jedrilica koristimo specijalne prilkolice. Predlažemo Vam korištenje Shrink wrap folije koja će se priljubiti oko Vaše jedrilice nakon toplinskog tretmana. Nakon toga, Vaša jedrilica spremna je za transport. Za dodatne informacije o ovoj foliji kliknite Shrink Wrap Folija.


Planiramo kupiti i prevesti 27 metara dugi spremnik – tank. Može li Vaša tvrtka pripremiti detaljan pregled prijevoznog puta?


Pregled prijevoznog puta ili Elaborat prometnih regulacija naša su specijalnost. Pomoću moderne tehnologije mjerenja, on-line karti, digitalnih fotografija i programa za nacrte možemo pripremiti detaljan plan na primjerenoj ruti za Vaš teret.

U Pregledu prijevoznog puta obuhvaćeni su svi detalji koji bi mogli utjecati na siguran prolazak izvanrednih tereta.